Sminkborttagning och djuprengöring med OCM

En tid efter att jag börjat använda oljor för att rengöra både ansikte och kropp så upplyste min dotter mig om att det jag håller på med är en metod som har ett namn -OCM! Vilket visst betyder Oil Cleansing Method, och håller på att bli ganska stort och utbrett.
Här nedan följer ett recept, men du kan också läsa mer på www.theoilcleansingmethod.com .

Jag hittade mitt första recept hos Crearome och boken Guldet från växterna, men när jag har googlat runt så ser jag att det finns andra varianter. Men det verkar som att de flesta använder ricinolja i sina recept, och det gör jag med. Anledningen till det är att den absorberas så långsamt av huden att den istället ligger kvar på huden och drar med sig smuts och vad jag förstår är den suverän på det sättet att den rengör porerna. Men den bör blandas med andra oljor, för den är mycket kladdig och kan till och med verka uttorkande om den används ensamt.
OCM med ricinolja är mycket djuprengörande och bör visst inte användas dagligen, då huden kan slå bakut, men åtminstone en gång i veckan!

Ett recept som funkar bra för mig:
ca 30% ricinolja
ca 70% mandelolja

Jag masserar in oljan noggrant i hela ansiktet och även ögonen om jag har maskara på mig. Sen tar jag en liten frottéhandduk eller tvättlapp av frotté, och blöter i riktigt hett vatten, kramar ur lätt och lägger över ansiktet så att oljan "ångas bort", tvättar försiktigt bort allt.
Det fungerar så att olja löser smuts och fett. Detta är den bästa rengöringen jag provat ever, och jag kände omedelbart att min hud mår mycket bättre sen jag började med det. Och efter oljerengöringen brukar jag avsluta med att tvätta bort eventuella rester med ett helt naturligt ansiktsvatten (rosvatten eller hemmagjort vinägervatten) på en bomullspad.
Det är bra att börja spara på små flaskor i glas eller plast att ha dina egna oljor i. Man kan också beställa fina pumpflaskor som den på bilden ovan. Den har jag beställt från Crearome /Kosmetikkompaniet.

själensträdgård.blogg.se

I själens trädgård kan vi odla det som är gott och berikande i våra liv. Vi kan så små frön av drömmar inom oss att växa och bära frukt. Vi kan rensa bort ogräset i våra sinnen, eller upptäcka att vissa ogräs i själva verket är fantastiska nyttoväxter! Låt oss på bästa sätt ta hand om vår själ, vår kroppsliga boning, våra medmänniskor, vår jord, vår trädgård.

RSS 2.0