Kokosolja kan vara den intressantaste oljan i världen

Då jag har ett barn med atopiskt eksem, alltså som får torrfläckar över hela kroppen så intresserar det mig väldigt mycket med extra healande oljor och fetter. Vi håller det i shack med ständig smörjning av hela kroppen med naturliga vegetabiliska oljor och hemmagjorda salvor. Från och med idag ska jag ge hen en egen burk med organisk kallpressad kokosolja för daglig smörning och se hur det påverkar!
Och nog har jag redan förstått att kokosolja är något alldeles extra, eftersom jag har mycket god erfarenhet av den, och jag har ju skrivit om den förr. Men jag återkommer med mer info och erfarenhet efterhand.
 
I min oljebibel "Guldet från växterna" av Finn Andersen, hittade jag i litteraturförteckningen denna doktor Bruce Fife.
Kolla in detta youtube-klipp för att få en liten hint om hur läkande egenskaper denna olja har:
 
 
 
Här hittade jag ännu ett intressant youtubeklipp, om kokosoljan som skönhetsolja, alltså både mot rynkor och som makeup-borttagning(jaja den där omslagsbilden för klippet är nog hyftat fejkad, men ändå):
 
Jag ska definitivt testa den som makeup-tvätt också, då blandningar med ricinolja (OCM) tydligen inte bör användas dagligen enligt theoilcleansingmethod.com
 
Kanske är det rentav så, att om man bara ska ha en enda olja, så är det just kokosolja?
 
 
 

själensträdgård.blogg.se

I själens trädgård kan vi odla det som är gott och berikande i våra liv. Vi kan så små frön av drömmar inom oss att växa och bära frukt. Vi kan rensa bort ogräset i våra sinnen, eller upptäcka att vissa ogräs i själva verket är fantastiska nyttoväxter! Låt oss på bästa sätt ta hand om vår själ, vår kroppsliga boning, våra medmänniskor, vår jord, vår trädgård.

RSS 2.0