Hårvårdande naturlig saltvattenspray

Jag testade Organicmakers´s recept på saltvattenspray med vårdande nässelinfusion. Receptet hittar du här:
http://blog.organicmakers.se/diy-saltvattenspray-styling-och-naturlig-harvard-i-ett/
 
Denna spray innehåller inga konstigheter utan mest hårvårdande ingredienser. Glycerin gjord på ren solrosolja, samt arganolja är tillsatt för att motverka saltets uttorkande effekt.
 
Som hårstyling, tja det är ju inte att jämföra med annan hårspray eller gelé, utan med just saltvattensprayer, där man får lite beachstyle på håret. Jag tycker den är fin att använda för att få lite mer volym och mindre flygigt hår, för oss som har tunn nordisk kvalitet. Funkar säkert fint mot frissigt hår med för de som har tjockare/lockigt...värt att prova i alla fall!
 
Nässlor innehåller mycket C-vitamin, och är bra för hårbotten och mjäll, och sägs stimulera hårväxten, så jag valde receptet med nässelinfusion.
 
Receptet ser krångligare ut än vad det är, faktum är att det var lätt att skapa denna hårstyling. Jag förvarar den i kylen för bästa hållbarhet.
 

själensträdgård.blogg.se

I själens trädgård kan vi odla det som är gott och berikande i våra liv. Vi kan så små frön av drömmar inom oss att växa och bära frukt. Vi kan rensa bort ogräset i våra sinnen, eller upptäcka att vissa ogräs i själva verket är fantastiska nyttoväxter! Låt oss på bästa sätt ta hand om vår själ, vår kroppsliga boning, våra medmänniskor, vår jord, vår trädgård.

RSS 2.0